Friday, July 19, 2013

MOST WELCOME

SILA KE PAGE :


TQ

SaupiRa Empire

SELAMAT DATANG KE SAUPIRA EMPIRE!!!!
NOW WE BECOME 4 MEMBERS IN OUR  EMPIRE GROUP!!! DEAL....2 BOYS AND 2 GIRLS!!! HEHEHEH

THE MEMBERS :
1) BABA
2) MAMA
3) ABE LONG AMSYAR
4) BABY UNA ADNI

Wednesday, November 28, 2012

26 Weeks Peggy

Minggu ni dah 26 minggu usia kandungan aku yang kedua. Masa 23 Minggu ari tu doktor scan semasa check-up kandungan ini baby girl..( seperti yang aku nak setelah mengikut kalendar cina)..hhehehe tapi serius...kandungan yang kedua ni rasa lebih agresif berbanding pertama dulu. Org tua-tua cakap sbb ruang perut dah besar tu yang baby rasa senang nk gerak2...kalau anak first...susah..kemas cz perut kecik sgt..sendat...

ok lah tu je lah...x tau apa nk tulis dah nie..bye

Friday, September 14, 2012

4 Month Peggy

hari ini 27 syawal = 14 September 2012 = Majlis Sua Raya UiTM@ padang Kawad...
aku x p lah majlis tu cz skang aku x leh lasak sgt dan x boleh jalan kuat2...my placenta low!! according to diagnose by doctor at Clinic Soraya last 2 days...mmm takut gakss so ikut je lah....dah x leh lasak2 dah..

Perangai amsyar lakss...x lah teruk sgt cuma byk pe'el jek..mengada2 lebih pulak skang ni... kekdg jurus jek tgk...time mari angin pelik....asyik nok dukung jek + merenget!!! tu yg x tahan...dah la tu dia dah semakin berat...penat!!!!

Mengandung kali ni...lain mcm sket..mual tu ada tp x lah sampai muntah..asyik nk mkn asam jek..mkn terlebih pedih perut...kalau makanan lakss kalau benda yg nk mkn sesgt....kene mkn dan bila dah dapat makan...cukup hanya sekali sahaja....kalau mkn kali kedua dah nk muntah..x boleh tgk dan dengar nama makanan itew...mmm pelik betul..masa amsyar dulu...melantak jek...hari-hari pedih perut kene kunyah biskut kering dan bila dah perut besar dan x pedih dah...mkn jek keje...yg kali ni, mkn x leh banyak-banyak...mkn sket dah rasa kenyang...jarang lah menambah..lain anak, lain pembawakannya kan..heheheheheh . Ok lah aku story lain kali le laksss byeee and enough for today!!

oh lupa..nk upload gambar raya lah 2012...tahun depan x tau lagi lah leh bergambar berempat tak..heheheheh cz Baba keje..

 

Tuesday, July 10, 2012

Just 6 weeks

Jam 11:30 am, went to Clinic Soraya...mmmm ok lah doc check baru jek 6 weeks...masa amsyar dulu( dan2 bukak buku amsyar) aku start check up masa 7 minggu....mmmm ni Dr. dahlia tu suh datang lagi 2 minggu akan datang...ok lah  maybe time 9 minggu lah aku p...

heheheh kecik sgt lagi janin tu...tgk dlm internet...sebesar buah anggur!!! uh...small sgt...tp penangan loya dan Western Style tu dah nampak sket2 dah....hope sket2 jelah...jgn teruk2 sgt!!!heheheheh

Anyway...moga selamat lah hingga ke sampai masanyeee...k

Monday, July 9, 2012

Berita Gumbira....

mmmmm aku agak2...jek...tp hari ni pagi2 lagi p buat test iteww ambik kat lab..RESULT : positive...heheheheh x tau lah berapa bulan... x sabar rasanyee nk p Klinik Soraya ... aku agaksss jek cz badan terasa lain macam jek...terasa mual2 tu makin menjadi2...pening2 dan mudah penat...
nasi x selera sgt nk makan...rasa skang ni rasa nk makan lamb chop/ beef Grill BBQ...huhuhuhuhhu....still x dapat lagi nih!!

Monday, May 28, 2012

muka Tepung Gomak



Ni terasa nak upload muka anak aku Hfie Amsyar yang macam tepung gomak... sebenarnya hari ni adalah hari macam biasa aku g ambik dia kat umah baby sitter dia..( masa ni hujung-hujung bulan 4 ) bila makcik tu panggil " Amsyar mama dah sampai..." dia terus keluar dan nak tergelak aku tgk muka anak aku....putih bertompok-tompok mcm tepung gomak.... aku sendiri pun x pernah letak bedak kat muka dia......ni letak bedak ni nak cover cz x mandi ker...@..heheheheh berpersaan buruk pada org....
So masuk dalam kete aku terus pose muka amsyar...heheheheeheh kelakar